Woestijnvaders | Ons verhaal
1549
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1549,page-parent,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,columns-3,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Het woestijnvader-team is gepassioneerd en geïnspireerd door het gedachtengoed van de woestijnmonniken uit het eerste millennium. Deze mannen (en vrouwen) waren hartstochtelijke zoekers omdat ze iets waardevols hadden gevonden: de liefde van God. Hun levens en spreuken getuigen van vuur en inzet, dat ons als team weer in beweging zet. Op projectmatige wijze komen we samen om mooie dingen te maken. Waarbij altijd duidelijk verbinding wordt gelegd met de levens van de woestijnmonniken.

 

Zo begonnen we met Woestijnvaders, een ode aan de woestijnhelden. Een introductie waarvan een groep mensen waarvan velen niet wisten dat ze bestonden. Voor dit project werd samenwerking gezocht met Karin Timmerman (cartografie) en Johan Klein Haneveld (redactie).

 

Daarna kwam Zonderschuld, een boek dat dieper ingaat op de theologie van deze mannen en vrouwen, en dan specifiek op de begrippen zonde en verlossing. Een boek in de vorm van een briefwisseling met Peter van Dijk (uitgever).

 

Wat het volgende project zal zijn weten we nu nog niet. Wat we wel weten is dat we nog niet klaar zijn omdat er nog nog zo veel ideeën op de plank liggen: boeken, apps, e-boeken, reizen en kunst.

grijsaard_02