Woestijnvaders | Mattias
1633
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1633,page-child,parent-pageid-1549,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,columns-3,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Mattias Rouw

Mattias Rouw is micro-electrotechnicus en theoloog. De liefde voor filosofie, theologie en christelijke geschiedenis ontstond rond het jaar 1997 tijdens de lessen filosofie van Willem Drees jr. Sinds het ontdekken van de filosoof en existentialist S. Kierkegaard en de brieven van de leerlingen van de apostelen (de apostolische vaders) bestudeert Mattias bijna dagelijks de jonge theologie vanuit een existentialistische levenshouding. Met de tijd schoof de liefde voor de jonge theologie van de vroege kerk en de algemene christelijke geschiedenis van het eerste Millennium steeds meer naar de voorgrond, maar de oude liefde voor Kierkegaard blijft.

 

Tijdens het schrijven van het eerste boek Oude Wegen naar het Feest (Uitgeverij KOK) ontstond 2009 de drive om theologie te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Immers, wie leest er nu een theologische boek van een micro-electrotechnicus? Na drie jaar en het behalen van de master ‘Wortels en ontwikkeling van het Vroege christendom’ pakte hij het schrijven weer op.

 

De eerste pennenvrucht na zijn studie is Woestijnvaders – inspiratie voor nu. Geschreven door Mattias maar een product van een heel team: cartograaf, illustrator, designer, art director en redacteur. Dit boek won de Nederlandse prijs voor Beste Theologische Boek van 2015, een waardering voor het teamwerk van anderhalf jaar hard werken. De som van de individuele kwaliteiten wordt in een goed team groter dan de logische optelling er van. Zo ontstond het Woestijnvader-team. Een soort band, waarin ieder zijn eigen rol heeft, maar waarin we elkaar uitdagen om net ietsje meer uit onszelf te halen en onbetreden paden te onderzoeken.

 

Het Woestijnvader-team stond zo ook aan het begin van het boek Zonderschuld – woestijnvaders over vernieuwd leven. Ook hier werden de grenzen opgezocht van een boek in twee-kleurendruk. Waarbij we aan de ene kant een theologisch boek neer wilden zetten dat aan de andere kant recht zou doen aan de briefwisseling waaruit deze ontstaan was.

 

Er zijn heel veel ideeën binnen het Woestijnvader-team en we zijn nog niet klaar. De leden uit het team, en Mattias dus ook, hebben verder allemaal gewone banen of zijn zelfstandig ondernemer. Alles wat we doen gebeurd in de vrije uren, maar dat doen we graag en met liefde.

Spreker

Naast boeken schrijven geeft Mattias veel lezingen en spreekbeurten. Verder staan er retraites op het programma en het ontwikkelen van lesmateriaal. Zo is Mattias te boeken als spreker tijdens uw dienst, kringavond, thema-avond of andere gelegenheid.

 

Ook kunt u een in samenwerking met ons een Boek&Bier avond organiseren. Een laagdrempelige avond over de woestijnvaders en hun gedachtegoed, samen met een heerlijke selectie aan Woestijnvader-bieren van Tongval.