Woestijnvaders | Tongval
1131
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1131,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,columns-3,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Tongval is een eigenzinnig bierlabel van Nederlandse bodem van en voor fijnproevers. Tongval is nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen. Wij geloven dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wil de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven.

In samenwerking met het Woestijnvader-team ontwikkelt Tongval verschillende ‘Woestijnvader-bieren’. Hieronder vind je alle tot nu toe gebrouwen bieren.

MARIA VAN EGYPTE

Maria van Egypte Limited Edition 75cl en 33cl

 

Na ‘Mozes de Donkere’ en ‘Gregorius van Nyssa’ in de bier-serie ‘De Woestijnvaders’ komt Tongval nu met een derde, een ‘Woestijnmoeder’ welteverstaan: ’Maria van Egypte’. Een verleidelijke tripel van 8%. Pittig en zoet tegelijk, donkergeel van kleur en geïnspireerd door het karakter van de vierde-eeuwse ex-prostituee én woestijnmoeder, die leefde in de Sinaïwoestijn.

 

‘Maria van Egypte’ bevat o.a. de ingrediënten komijn en abrikoos, welke destijds in de Sinaïwoestijn voorkwamen. De komende jaren zullen er meer bieren verschijnen geïnspireerd op diverse woestijnvaders die allen hun eigen verhaal vertellen. Elk bier in deze serie komt zowel in 33cl als in 100 hand-genummerde 75 cl flessen.

GREGORIUS VAN NYSSA

Na het eerste bier ‘Mozes de Donkere’ in de bier-serie ‘De Woestijnvaders’ is dit tweede, genaamd ‘Gregorius van Nyssa’.

 

Een heldere Weizen van maar liefst 8% met ingrediënten zoals kakifruit en abrikoos. Complex en zoet tegelijk, een gebalanceerde en volwassen smaak. Een afspiegeling van Gregorius’ karakter, een vierde-eeuwse briljante geest, zelf geïnspireerd door de woestijnvaders uit de Sinaïwoestijn. De komende jaren zullen er meerdere bieren verschijnen geïnspireerd op diverse woestijnvaders die allen hun eigen verhaal vertellen.

MOZES DE DONKERE

De eerste Woestijnvader is een donkerbruin, pittig en romig bier (6,8%). “Mozes de Donkere” is geïnspireerd door het karakter van de vierde-eeuws Egyptische Mozes, ex-rover en woestijnmonnik die leefde in de Sinaïwoestijn.

 

‘Mozes de Donkere’ bevat o.a. de ingrediënten komijn en dadel, welke destijds in de Sinaïwoestijn voorkwamen. De komende jaren zullen er meerdere biologische bieren verschijnen geïnspireerd op diverse woestijnvaders die allen hun eigen verhaal vertellen.